12.04.2011
Insan omru..
34, Baku, Azerbaidzhan

Realliqdan uzaq bir hekaye olsa da, diqqet chekendi mence. Benzetme deyil de sadece mezmun baximindan uzlashma yaradaraq oxusaniz sevinerem.

Allah uzunqulagi yaradarken,

Sen bir uzunqulaqsan,seherden axshama qeder ishleyeceksen ve agir yukleri belinde dashiyacaqsan. Otla qidalanacaqsan,derk etmen az olacaq ve 50 il omur yashayacaqsan ,demish.
Uzunqulaq__30 ilden artiq verme Ya Rebb,deye cavab verdi ve ele de oldu.


Sonra iti yaradarken,

Sen bir itsen dedi, insanlarin mallarini qoruyacaq,onlarin en yaxin dostu olacaqsan. Insanlarin artiqlari ile qidalanacaq ve 25 il yashayacaqsan,demish. It__bele yashamaga 25 il choxdu mene 10 il ver kifayetdi Ya Rebb dedi ve ele de oldu.

Daha sonra Allah meymunu yaradarken,

Sen bir meymunsan,agacdanagaca tullanacaq,bir axmaq kimi dolashacaqsan budaqlari.Bezen insanlari eylendirecek ve 20 il yashayacaqsan,demish. Meymun___Insanlarin telxeyi olaraq bu qeder yashamaq choxdu Ya Rebb mene 10 ilden chox verme deyer ve ele de olar.

Ve en sonun da Allah insani yaradarken,

SEN INSANSAN,DUNYADA DUSHUNEN TEK VARLIQ OLACAQSAN. DIGER YARATDIQLARIMA OZ ZEKANDAN ISTIFADE EDEREK HOKM EDECEKSEN.DUNYANI IDARE EDECEK VE 20 IL YASHAYACAQSAN, DEMISH.

INSAN___ Ya Rebb bu qeder mene kifayet etmez, lutfen sen uzunqulaqdan qalan 30 ili, itin omrunden qalan 15 ili,meymunun omrunden geri qalan 10 ili de mene ver deyer ve Alemlerin Rebbi qebul eder.

Ona gore insan 20 il ozune insan olaraq verilen ili yashayir,sonraki dovrde evliliyin beraberinde getirdiyi seherden axshama qeder ishlemek ve hem maddi hem menevi yuklerin agirligin chekir.Ovlada sahib olub sonraki 15 ili artqi aile,ushaq mesuliyyeti,onlari qorumaq adina yashayar.Yash artdiqca ovladlarinin evliliyi sonrasi 10 ilde de (kimine daha az ve ya chox) missiyasi nevelerini oynadib onlari eylendirmek olar.




 

25 views
 
Comments
SeNaToR 13.04.2011

Hemiseki kimi xeyaldan reala yol acan eziz ve deyerli insan.

diplomatka21 diplomatka21 13.04.2011

oooo teshekkur, minnetdaram,qardashim.

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes