Life without you isn't life . 10#   JUUUBEL !!
28, Ambla, Estonia

eelmises :
Panin mp3-est muusikat ning panin kõrvaklapid pähe . Olin juba peaaegu rannas , kui ettevaatamatult astusin auto teepeale kuulsin auto signaali , ning vaatasin auto poole , see kihutas suure tuhinaga minu poole . Ta oli minust veel paari meetri kaugusel , kui ..
selles :
.. keegi mind eest lükkas . Kukkusin tee äärde . Tõusin istuli , et vaadata ,kes mind aitas . Ta oli pikali maas , auto ees , verd oli kõikjal . Tõusin püsti ,et lähemale minna . Jõudsin sinnani ja " EIIIIIIIIIIIIIII , RIMOO ! " pisarad voolasid üle mu näo , tohutu kiirusega . Istusin põlvili , ning võtsin ta endale sülle . Nutsin lohutamatult ning kiigutasin meid edasi-tagasi . " APPPIII , KUTSUGE KIIIRABI . " karjusin nii kõva häälega , kui suutsin . Mees , kes Rimo alla ajas kutsus kiirabi , ning sõitis minema . " LIIIISU ?" karjus Mellu . Ma ei suutnud tema poole pöörata , kuna olin tõsises masenduses . " Liisu , mis juhtus ?" küsis ta , kui oli minuni jõudnud . " Ta .. see kõik .. see on minu süü !" ütlesin nuuksudes . " Kõik saab korda , ma luban . " ütles Mellu lohutavalt ning võttis mult ümbert kinni . Veidi aja pärast kuulsin kiirabi sireene . Kaks meest vormis jooksid minu poole kanderaamiga , nad võtsid ja panid Rimo kanderaamile . Nad viisid ta autosse , ning sõitsid kihutades haigla poole . Ma olin ikka põlvili seal auto tee peal ja nutsin . Mellu hoidis mu ümbert kinni . " Lähme randa , saad mõtted mujale . Ja siin liiga palju pealt vaatajaid . " ütles ta veidi aja mõõdudes . Noogutasin ainult . Liikusime ranna poole . Ketli jooksis meile vastu , kuna poisid olid vees . Ta nägi mu ära nutetud nägu ja veriseid pükse ja särki . " MISJUHTUS ?" ütles ta pool kriiskades . Ma ei ütelnud midagi vaid kõndisin minema , tahtsin mõelda . Ketli tahtis mulle järgi joosta , kuid Mellu võttis ta käest kinni ja ütles " Ta peab omaette olema . " .
Kõndisin rannas olevate suurte kivide poole , istusin ühe kivi peale ning jäin mõttesse .
Mellu vaatenurk .
Kõndisime Ketliga edasi meie asjade poole , istusime tekile . Olime tükk aega vaikuses , kuni tulid poisid . " Kus Liisu on ? " Ketli näitas näpuga Liisu peale " Seal ." " Mis ta seal teeb ? " küsis Siim . " Ta peab omaette hetkel olema . " ütlesin pobisedes . " Miks ?? Mis juhtus ? " küsis Reivo . " Ma ei tea täpselt , aga ma leidsin ta hetk tagasi autotee peal põlili , ta hoidis Rimot tugevasti oma embuses , poiss oli üleni verine , ta viidi just kiirabi autoga haiglasse . " ütlesin . " Ta haiglasse ei taha minna ? " küsis Ketli . Kehitasin õlgu , ning tõusin püsti ja vedasin oma sammud Liisu poole .
Liisu vaatenurk .
Mellu kõndis minu poole . " Sa haiglasse teda vaatama ei taha minna ? " küsis ta järsku . Pöörasin oma ära nutetud näo tema poole ja noogutasin . Ta ulatas mulle käe , võtsin ta käest kinni ja ronisin kivilt maha , ta võttis mult ümber õlgade , ning me läksime teiste poole ,et Reivo meid autoga haiglasse viiks . " No , lähme . " ütles Mellu . Nägin kõigi kaasatundvaid pilke . Istusime autosse , ning sõitsime suure kiirusega haiglasse . Ma sõna otseses mõttes jooksin autost välja otse haiglasse . Läksin infolaua juurde " Vabandage , kas Rimo Lierda on siin ? " küsisin vaikselt . " Kas te olete tema sugulane ? " küsis naine mult . " Ei , ma olen ta tüdruksõber . " " Ta on hetke opisaalis , te võite seal istuda . " Suunas ta oma käe ooteruumi poole . Läksin nendeni ning istusin maha . Mõne hetke pärast jõudsid ka Mellu ja teised siia . " No ? Kuidas tal on ? " küsis Mellu kohe . " Maitea , ta on opil . " ütlesin peaaegu sõnatult .
** 3 tunni pärast **
Arst kõndis infoleti juurde nad rääkisid veidi sealse õega , kuni arst minuni tuli ." Teie olete tema pruut ? " küsis ta . Noogutasin . " Meil on väga kahju , kuid me ei suutnud teda päästa , me tegime kõik võimalikku . Minu kaastunne . " ütles ta ning pani oma käe mu õlale . Tundsin kuidas mu maailm kokku varises , ma kukkusin põlvili ning lihtsalt karjusin " EIIIIII , RIMOOO , EIII , SEE KÕIK ON MINU SÜÜÜ .. MIKS ALATI PEAB KÕIK HEA KADUMA , miks .. ?" ütlesin lõppu sosistades . Kõik tulid mu juurde ja kallistasid mind tugevalt . Ma olin pisaratesse uppumas . " Ma tahan koju . " ütlesin vaikselt . " Me viime su koju . " vastas mulle Reivo . Raputasin pead " Ma lähen jala , tahan omaette olla . " ütlesin talle vastu , ning kõndisin haiglast välja . Olin paari tunni pärast kodus , kuna kodu on haiglast kaugel . Astusin uksest sisse , võtsin jalanõud vaikselt jalast . Jooksin ruttu enda tuppa , panin ukse lukku , ning kõndisin vannituppa , panin vannivee jooksma . Võtsin riided seljast ning astusin kuuma vanni . Poole tunni pärast tulin vannist välja ning panin riidesse . Keerasin enda toa ukse lukust lahti ning istusin enda voodisse , võtsin läpaka kätte ja logisin msni . Minuga hakkas rääkima Cevin .
Cevva says : tsauki , beib . Kuidas hästi läheb ?
Liiisu . MIKSS ??! says : tsau , sitalt . sul ?
Cevva says : miks siis nii ? päris hästi .
Liiisu . MIKSS ??! says : mu kutt suri mõni tund tagasi , autoõnnetuses , see kõik on minu süü :'(:'(
Cevva says : kuidas see sinu süü on ? sina pole süüdi .
Liiisu . MIKSS ??! says : poleks ma seal autotee peal seisnud poleks ta pidanud minu eest auto ette hüppama . :'(
Cevva says : see oli õnnetus . Miks sa autotee peal seisid ? :O
Liiisu . MIKSS ??! says : mul olid kõrvaklapid peas ja ma ei märganud ,et auto tuleb ,kui nägin siis tardusin paigale :S:S:S:S Ma ei suuda enam , ma minema . Tsau .
logisin msnist välja ja panin läpaka kapi peale . Üritasin magama jääda . Sulgesin silmad ja olingi juba unedemaal .
Olin haiglas , ma ei tea miks . Aga siis astusin mingisse üleni valgesse palatisse , kus voodil lamas Rimo . Ma olin ehmunud ,ega saanud midagi aru . Läksin tema juurde , ta magas , nii armsalt . Kui järsku tegi ta silmad lahti . Olin nii õnnelik , et temaga kõik korras on . Võtsin ta käest kinni , kuid ta tõmbas selle ära . " Mis on ?" " Sa ei saa mind leinama jääda . Parem on , kui sa lähed oma eluga edasi . Sa leiad kellegi parema , keda armastada . " " Eiiii .. ära ütle nii .. " ..
ärkasin suure karjatusega , kui sain aru ,mis just juhtus hakkasin lakkamatult nutma , surusin põled endale lõua alla ja kiigutasin ennast edasi tagasi . " Mis juhtus ? " küsis venna mult sisse lennates . " Ahh . ? eiieii .. kõik on korras . " ütlesin enda pisaraid tagasi hoides . " Ma ju tunnen sind Liisu , midagi on valesti . " " Luba mulle , et sa ei lähe mitte kunagi mu juurest ära ." ütlesin talle kaela hüpates . " Liisu , ma luban sulle , miks ma peakski sinusuguse kullakese juurest ära minema ? räägi nüüd mulle , mis juhtus ? " " Ta .. ta .. ta on .. SURNUD !" ütlesin talle lõppu rõhutades . " Kes ? Mis asja sa ajad ?" küsis ta segaduses olles . " Ta lükkas mu auto eest ära ja jäi ise auto alla , ta oli 3 tundi opil ja siis öeldi , et me kaotasime ta . Kujutad ette ? Kaotasime , nagu oleks ta mõni võtmekimp . Ta lihtsalt läks ja jättis mu siia , üksi . " nuuksusin . " Kellest sa räägid ? " " Rimo .. " sosistasin . Pisarad tekkisid uuesti silma , kuid ta pühkis need kiirelt ära ja lausus " Mis sa arvad , et ta tahab näha sind niimoodi kannatamas ? Tüdruk sa pead üle olema sa pead hakkama saama , sul on ju nii palju teisi inimesi , kes sind armastavad , sa ei saa tema pärast kõigest loobuda . " ütles ta kurjus tooni tehes . " KUIDAS SA ARU EI SAA ? TA OLI POISS , KELLETA LIHTSALT EI SAA . TEMA AITAS MULO HAKKAMA SAADA , KUI KÕIK TEISED MULLE SELJA PÖÖRASID . TEMA OLI SEE , KES PIDEVALT KORDAS MULLE ,KUI PALJU TA HOOLIB JA KUI PALJU ARMASTAB . SA EI SAA MULLE ÖELDA ,ET MA PEAN SELLEST ÜLE OLEMA . MIS SUL VIGA ON ? KAO MU TOAST !!!!!! " ütlesin talle karjudes , pisarad voolasid ojana üle mu põse . Ta vaatas mulle kurva pilguga otsa ning siis kadus . Jäin pisarate saatel magama . Õnneks ei näinud ma midagi unes .
** Hommik **
Ärkasin ülesse ja jooksin vetsu , ropsima . Kõlas vetsu uksele koputus . " Kõik korras kullake ? " küsis ema murelik hääl . " Ja , kõik on suurepärane . " ütlesin , ning vajusin vetsu kõrvale istuli . Ema tuli sisse . " Su vend rääkis mulle , mis juhtus . Mul on niinii kahju aga sa pead edasi elama . " ütles ta . " Kui sa tulid selleks siia ,et öelda , et pean jätkama oma eluga nii , nagu midagi poleks juhtunud , siis palun lahku . " ütlesin . Ta lahkus hääletult . Läksin apteeki ja ostsin rasedustesti igaksjuhuks . Läksin koju tagasi , ning tegin selle ära . Jätsin selle vanni äärele , kuni ta analüüsib . Sammusin närviliselt edasi tagasi oma toas . 5 minuti pärast läksin vannituppa ja vaatasin seda . " Ma olen rase .. " ütlesin kilgates ja üksik õnnepisar jooksis üle põse . Ema astus vannituppa ilma koputamata . " Kõik korras ? Ma kuulsin kiljatust . " ütles ta enne , kui nägi mu käes rasedustesti . " Sa oled rase ? " ütles ta kurjalt ja peaaegu karjudes . Noogutasin ning kõndisin temast mööda otse kööki ,et juua võtta . " Sa teed aborti . " ütles ta käskivalt . Raputasin pead ." Elisabeth sa oled 17 aastane , sul on veel terve elu ees . Sa ei jäta seda last endale ja kõik või sa kaod siit majast . " ütles ta kurjalt . " Ma lähen siis isa juurde ma otsin ta ülesse ja lähen sinna aga laps jääb alles . " karjusin tallle näkku . Karjumise peale olid kõik juba kööki kogunenud . " Ei , ta ei taha sind , sellepärast ta meid jättiski . " karjus ta . " SIIS MA LÄHEN TÄNAVALE , AGA MA JÄTAN TA . KUIDAS SA SAAD MULLE ÖELDA ,ET MA EI SAA TEDA ALLES JÄTTE , SEE ON AINUKE ASI , MILLE NIMEL VEEL VÕIDELDA , TA ON MINU JA RIMO ARMASTUSE VILI , MA EI TAHA KA TEMAST ILMA JÄÄDA ! " ütlesin juba röökides . " Siis mine tänavale . " ütles ta rahulikult . Vaatasin teda vihaselt , ning jooksin enda tuppa , võtsin voodi alt oma kaks suurt kohvrit ja panin neisse oma kõige vajalikumad asjad sisse , võtsin ja panin ka läpaka läpakakotti ja seejärel lõhkusin oma hoiupõrsa , kuhu olen väikesest saati raha kogunud , panin raha rahakotti ja liikusin alla . Kõik vaatasid telekat . Liikusin kohvritega koridorri , panin jalanõud jalga ja jaki selga , ning astusin uksest välja . Jäin maja ees seisma ning jäin mõtlema , kuhu ma edasi lähen . Mõtlesin ,et lähen Mellu juurde . Võtsin oma taskust välja telefoni ja valisin Mellu numbri .
( L- Liisu aka mina ) ( M- Mellu )
M : halloo .. kullake , räägi .
L : kas ma mõneks ajaks sinu juurde saaksin tulla ?
M : Ja , ikka aga mis juhtus ?
L : mu emps viskas mu kodust välja .
M : miks ?!
L : sest ma Rimost rase ja tahan last alles jätta .
M : tegelt ?
L : mhm.
M : ohh .. palju õnne . Tule loomulikult , niikauaks , kui tahad .
L : okei , aga ma liigun sinna siis .
M : oke , ma lähen teen sulle külalistetoa vabaks . Tsau
L : dvi , tsau .
katkestasin kõne , ning liikusin tema juurde . Olin maja ees juba . Koputasin uksele .
" Tsaumusi , tule sisse . " ütles Mellu rahulikult . " tsau . " vastasin ja astusin sisse . Tervitasin Mellu vanemaid . Mellu saatis mu külalistetuppa , pakkisin asjad lahti , vahetasin riided , ning liikusin alla tagasi . " Liisu , palju õnne , lapse puhul . " ütles Mellu ema sõbralikult . " Aitähh , teie õnnesoovid tähendavad mulle palju . " ütlesin tänulikult naeratades . Ta naeratas vastu . Läksime kõik telekat vaatama . Kell oli 19.03 , kui keegi uksekella lasi . Mellu jooksis uksele , natukese aja möödudes tuli ta tagasi " Liisu , sind tahetakse . " ütles ta vihaselt . Liikusin ukse poole . " SA OLED RASE , KUIDAS SA VÕISID ?" karjus mulle näkku ..

__________________________________________________________________________________
meeldis ?

50 views
 
Comments

There are no comments yet.
Leave your comment, start the discussion!

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes