Moskva üllatas
75, Keila, Estonia

Kolm päeva, mis olid täis üllatusi.

Moskva pindala on kasvanud Eesti omaga võrdseks, rahvast 12 miljonit, 950 kirikut.
Linn oli puhas, inimesed rahulikud, kuid neid oli palju ja neil oli kiire! Suhtlemiseks avatud.
Oli lihavõtte aeg, lihavõtte laada kioskid olid armsad ja neis müüdi vene käsitööd, kvaliteetseid suveniire, ei mingit pahna. Lisaks oli muuseumitest välja toodud paljude maalide reproduktsioone, et harida inimesi.
Hinnad on meie jaoks taskukohased, kesklinnas lõunasöök alla 10€, kiirsöögikohas 6-7€. Teenindajad on sõbralikud, kannatlikud ja abivalmis!
Meie hotellis COSMOS olid hinnad pigem madalamad, kui kauplustes.
Ei kohanud tänavatel purjus inimesi, rongi restoranis müüdi ainult õlut ja toitu, Rongipilet sisaldab ka einet.
Oma üllatuseks saime külastada ka Leninit, avatud kolmel päeval nädalas kolm tundi,polnud väga palju rahvast, sai ka pisut seisatada, et paremini näha. Ta näeb väga hea välja, käed teki peal, nägu üsna nooruslik. Auvalvet uksel pole. Järjekorras seisjatelt küsiti, kas peaks ta maha matma või ei. Vaatamas käivad ikka turistid.
Turvalisusele pööratakse väga suurt tähelepanu igal pool, kotid valgustatakse läbi, sageli kontrollitakse kogu keha - muuseumis, hotellis, tehakse ka pistelisi kontrolle metroosse sisenejate seas.

Hämmastas, et on alles asutuste nimedes CCCP, et meie käest küsiti, kas Eestis tohib rääkida vene keelt, väga tugev "meie, meie omad" rõhutamine oma vestlustes, suur austus Putini vastu.

Aga ei midagi sellist nagu näeme TV-s Võimalik vaid Venemaal!

73 views
 
Comments
Lembelind 21.04.2017

Tänan Urbel396, nii kena sisukas ülevaade naabrite elust. Ise nagunii sinna aega minna ei ole. Julge naine olete. Ka minu tuttav üliõpilane rääkis ,et elu on täiesti normaalne. Ja hinnad odavad. Tänan Teid !

onupoeg 24.04.2017

Kas hakkame kolima ?

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes