19.05.2013
19 MAYIS
39, Turkey

Mavi gözlü devin Samsun'a çıktığı gün olarak biliriz 19 Mayıs'ı. Yok olmaya yüz tutmuş bir ulusun kaderinin yok olmaya mahkum olmadığına inanan, bu yüce ulusu içinde bulunduğu gaflet uykusundan uyandırmak için ilk adımını attığı gündür 19 Mayıs. Doğduğu şehir elden gitmiş, geriye kalan topraklarıda üzerine karıncaların üşüştüğü bir pastaya benzeyen yurdun içler acısı haline dayanamayan bir büyük adamın yüreğindeki isyanı artık saklayamayacağı gündür 19 Mayıs. Her ne kadar çaresizlik içinde görünsede bu yurt o biliyordu; bu yurdun ulusu böyle bir sonu haketmiyordu, derleyip toparlayacak ve sevk edecek bir öndere ihtiyacı vardı. Anadolu insanının temiz yüreğine, cesaretine ve imanına güveniyordu. Ulus benliğini yitirmemiş olan Anadolu onu haksız çıkarmadı. Aldığı her kararın sonuna kadar arkasında durdu. İşte böylesine muhteşem bir alevin ilk kıvılcımıydı 19 Mayıs.

Bugünü Türk Gençliğine hediye etmekle ne kadar büyük bir önder olduğunuda görüyoruz. Ona layık bir gençlik yetiştirebildiğimiz sürece onu haklı çıkarmaya devam edeceğiz. Belki günümüz itibarı ile karamsarlık içinde olanlarımız olabilir. Hiç gerek yok karamsarlığa, hepimiz kendi çocuklarımızı Türkiye Cumhuriyetine layık gençler olarak yetiştirebilirsek bu uğurda elimizden gelenin en basitini yapmış oluruz. Bizim alevdeki kıvılcımımız bu bile olsa yeter. Yarınlar bizimdir.

19 Mayıs Tüm Türk Gençliğine ve Ulusumuza Kutlu Olsun...

30 views
 
Comments
DoGuKaGaN 21.05.2013

Öncelikle bu günlerde daha hassasiyetle önem veren Atatürk ve değerlerinin bir bir yok edildiği şu günlerde Tekin abi sizin bu konuyu dillendirmek ve bir daha önemini vurgulayıcı bir çalışma içinde olduğunuz için seni ve bu işde emeği olan herkese yürekten teşekkür ederim.

tekin tekin 21.05.2013

Bizlerde Dolduk.com ailesi olarak ilgilenen herkese canı gönülden teşekkür ederiz :)

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes